Lokale producenter

Der er rigtig mange spændende lokale produkter. Små til små samler dem et sted.
Små til små formidler kontakten mellem dig og forbrugeren gennem små afsætningssteder.
Lokale varer – udviklet og lavet af små producenter med hjerte for det de laver og deres produkter.

Passion og kvalitet.

WEB shop

Find dine lokale varer i webshoppen, og smag på kvaliteten i dit område.
Køb online og afhent det i en lokal butik, forening eller få det leveret til døren.
Vi er startet i Vestjylland men håber interessen er så stor, at vi kan blive landsdækkende, så der kan smages på hele Danmark.

Smag på det lokale område.

Bæredygtig levering

Vores filosofi er en bæredygtig logistik – derfor bruger vi små købmænd som opsamlingssteder. Levering hver fredag for varer bestilt inden onsdag kl. 12.00. Frisk fisk og fersk kød leveres i flamingokasser på en bund af is, så holder varerne sig på 2° i ca. 20 timer efter levering hos købmanden.

Fokus på muligheder og bæredygtighed.

Levering til døren

Vi tilbyder også levering til døren for 80 kr. Levering sker hver fredag for ordrer afgivet inden onsdag kl. 12.00. Varerne leveres til privat adresse på landfaste øer.
Frisk fisk og fersk kød leveres i flamingo kasser på en bund af is, så holder varerne sig på 2° i ca. 20 timer efter afsendelse.

Find smagen af god kvalitet i dit område


IDE

Små producenter til små aftagere – webshops med lokal mad

Find smagen af god kvalitet i dit område – køb online og afhent det i en lokal butik eller forening eller få det leveret til døren.

Vi sælger lokal producerede kvalitets fødevare online – med bæredygtig logistik.

Vi bygger som en del af konceptet også webshops til lokale købmænd, så de også er online med deres egne og små til små produkter. For os gælder det om at få produkter så langt rundt omkring som muligt.

Vores fremtidige mål er at være landsdækkende med mulighed for at søge på landsdele og finde smagen af sit eget område eller smage på helt nye.



KONCEPT

Vores koncept bygger på fire trin

1. Lokale producenter

Der er rigtig mange spændende lokale produkter. Små til små samler dem et sted. Små til små formidler kontakten mellem dig og forbrugeren gennem små afsætningssteder. Passion og kvalitet.

2. WEB shop

Vi laver webshops til de små købmænd, med deres egne varer og “små til små“ varer. Online og samlet et sted. Der er også salg til foreninger. Smag på det lokale område.

3. Levering til butik

Vores filosofi er en bæredygtig logistik – derfor bruger vi opsamlingssteder til forbrugeren, har butikken levering kan dette vælges. Fokus på muligheder og bæredygtig.

4. Kunden i butikken

Kunden afhenter varene (kan også leveres af butikken). Udvalgte varer findes også i butikkerne. Leveres i emballager der passer til varerne, så de er helt friske. Mere salg – flere kunder i butikken.

Hvem står bag

Vi er to entreprenører som har et hjerte for god mad og dens historie.
John har mange års erfaring med ledelse, projektstyring og det at få tingene til at ske fra toppen til bunden. John bor på landet i det vestjyske.
Lars har mange års erfaring med markedsføring, design og salg. Lars bor i det fynske.
De over 60 års erhvervserfaring har vi omsat i dette projekt – som vi håber du vil tage godt imod.


John Willemoes Ladefoged

Lars Hovmark Eriksen


FRISKE FISK SOM ÉT EKSEMPEL

Fiskens vej fra hav til bord

Meget af den mad der findes i kølediskene i de danske dagligevarer butikker, har været langt omkring inden varerne ender på hylderne. Feks. er der rigtigt meget af den fisk der sælges, som har været en tur i Kina til forarbejdning, inden det igen kommer til Danmark og bliver fordelt til de danske butikker.

Rejer bliver ofte fløjet til Marokko for at blive pillet, derefter retur til Danmark, hvor de indgår i mange distributionsled, inden de lander på brødet.

De fisk og rejer der indgår i dette koncept kommer direkte fra “kutter HM 424”. Så snart Henrik er i havn med HM 424, bliver de fisk og rejer, som forbrugeren har købt og betalt på den lokale købmands webshop, kørt direkte til købmanden.  Mens forbrugeren bestiller sine friske fisk, svømmer fiskene stadig i havet.

Rejerne bliver søkogt og pakket, fiskene slagtet, mens kutteren sejler hjem. Kvaliteten af fisk og rejer måles stort set alene på friskhed og derfor er kvaliteten i top, mens prisen er i bund.

Samme proces vil gælde for alle uanset om det er fiskekød, oksekød lammekød, jordbær, honning, vin eller hvad du som småproducent gerne vil have afsat under konceptet – fra små til små.


Lokal til lokal

Hvem er med

Her kan du ser en oversigt over de købmænd og småproducenter, der indtil nu er med. Vi håber, at I indbyrdes vil udveksle erfaringer med det at drive en dagligvarer butik på nettet.


Købmænd – udleveringssteder:

Staby Købmanden – LetKøb
Velling Andelsbutik – Min Købmand
Skjern – Små til Små
Aarhus – Privat udleveringssted
Odense  – Privat udleveringssted

Små producenter:

Westbank HM 424 – fiskeskipper
Ringkøbing Bolcher
Friske fisk og rejser fra Nordsøen og Ringkøbing Fjord
Hakket oksekød fra kødkvæg i løsdrift
Hedekaffe
Staby Ismejeri
Vedersø Vildt
Kræmmergård
Økoladen Velling
Rækker Mølle Bryghus
Sdr Nissum Grønt
Staby Honing